Horoskop za 2021-u godinu

Dobrodošli u 2021! Uf, kakav smo samo ciklus imali iza sebe, dok napuštamo ovu 2020. godinu, godinu „velikih konjunkcija“ masovnih razmera, koja je menjala svet i ulazimo u duhovnu godinu koja je pred nama.

Zvučan i bučan tonalitet postoji od samog početka, kako Saturn i Jupiter odmah ulaze u Vodoliju do daljnjeg, dajući nam ukus novog doba koje je pred nama.

Možda ćete imati osećaj kao da se nigde ne možete sakriti, jer vas ovaj tranzit stavlja između naglašavanja “snage u brojevima” i vaše lične potrebe za sigurnošću. Moćan kvadrat između Saturna u inteligentnoj Vodoliji i Urana koji luta kroz svojeglavog Bika, može da pokrene neke napete trenutke i donese neke dramatične promene. Uticaj ovog tranzita obuhvata posebno 17. februar, 14. jun i 24. decembar. Međutim, ova energija odjekuje kroz sve događaje tokom čitave godine koja je pred nama.

Može se voditi unutrašnja borba u vama, a možda ćete se nositi i sa borbama čitave zajednice. Postoji natezanje između sopstvenog ega i ideje o onome ka čemu se stvari transformišu. Svrha Saturna je da gradi, ali u ovom slučaju, građevina se mora srušiti do neke mere. Strukture koje više ne služe ljudima, na kraju će se srušiti. Preko ovih tranzita postoji mogućnost za građanske nemire na mnogo načina, jer je Uran krajnji radikal, koji poziva na haotične promene i iznenadne akcije. Stoga, budite otvoreni za mnoga neplanirana iznenađenja na svim frontovima. Lakša i nešto lepša strana ovog aspekta je konačno dobijanje kredita ili isplate na koju ste čekali. Ovo takođe na svetlo može izneti kompetentne vođe zajednice, sa važnom porukom. U svakom slučaju, dolazi do radikalne promene na nebu - i našim životima - kada god se električni Uran i autoritativni Saturn povežu u kosmosu.

Ove godine takođe se događaju i tri retrogradna ciklusa Merkura, sva tri u vazdušnim znakovima, koji su izuzetno moćni, dok nam Severni čvor sudbine govori kroz duhovitu domišljatost Blizanaca. Generalno, ovo su vremenski okviri u kojima se komunikacija, tehnologija, podaci, pošta i masovni transport mogu na neki način usporiti. Naročito je važno obratiti pažnju na to sa kime se susrećete ili ko vam se obraća, kada ova planeta koja može da prevari postane retrogradna, jer je to često nerešeno pitanje o kojem treba voditi računa, kako biste mogli da krenete napred.

Prvi retrogradni ciklus Merkura ulazi u senku u znaku Vodolije 15. januara, stacionira se i okreće retrogradno 30. januara, i nastavlja se, sve dok se ne okrene direktno 20. februara, a iz senke izađe 13. marta. Ovo može biti ponovni ili premotavajući ciklus zaviranja u svoje inovativnije kvalitete, te čak može dovesti i do mnogih kreativnih poboljšanja, za viši cilj i veće dobro.

Druga tranzitna senka započinje 14. maja i dovodi do retrogradnog položaja 29. maja. Merkur, planeta prevarant, ostaje u ovoj uređivačkoj zoni, sve dok 22. juna ne postane ponovo direktna, a konačno raščišćavanje senke se desi 17. jula.

Završnica retrogradnih ciklusa ove brze planete dešava se u Vagi, ulaskom u zonu senki 6. septembra, retrogradnim stacioniranjem 26. septembra, tranzitom u direktnu putanju 18. oktobra i napuštanjem senke 2. novembra. Ovo će biti ciklus zasnovan na vezama, pod uticajem Venere, planete ljubavi. To može biti pouka o romantičnoj komunikaciji ili informacijama otkrivenim tokom ovog ciklusa.

Mesečevi talasi i dalje odražavaju prisustvo Severnog čvora u Blizancima i oslobađanje Južnih čvorova u vidu čišćenja, u vatrenom Strelcu. Prvo pomračenje u ovoj godini započinje potpunim pomračenjem Meseca u znaku Kentaura, koje može da testira vaše granice u nekom aspektu. Ovaj ciklus odražava prošlost na mnogo načina i možete imati osećaj kao da trebate ponovo razmisliti o određenim elementima svog života, da biste krenuli napred. Ovo takođe može uticati na putovanja i otvoriti vam um ezoteričnijim temama.

Prstenasto pomračenje Sunca 10. juna, u komunikativnim Blizancima biće poput daška svežeg vazduha ili bar dovesti do velike jasnoće oko udruživanja i gledanja na život iz različitih perspektiva. Tokom cele godine, postoji glavna tema dualnosti i mogućnosti uravnoteženja izvornih vizija, kroz sposobnost prosuđivanja i sređivanja detalja. Donošenje zaključaka je moguće, posebno tokom rešavanja sporova. Međutim, generalno, postoji oštra sposobnost povezivanja kroz izuzetno mudre i iskrene razgovore.

Svet se 19. novembra susreće sa još uzemljujuće energije pomračenja, delimičnim pomračenjem Meseca, koje prolazi kroz čvrsti znak Bika. Neki će se osećati oduševljeno što imaju ovu energiju u svojoj blizini, posebno zemljani znakovi ili znakovi sa snažnom potrebom da planiraju unapred. Ovo je mesečeva energija sa kojom ćete vibrirati, što će vas pripremiti za lepe uticaje kada su u pitanju dugoročno investiranje, ljubav i poslovi povezani sa novcem u budućnosti - posebno za april, maj i kasnije mesece 2022. godine.

Ova godina obećava prelepo potpuno pomračenje Sunca u Strelcu, 4. decembra, koje izaziva strast kroz našu devetu kuću, kuću znanja, kontinuiranog obrazovanja i duhovnog širenja. Sve u svemu, ova godina nas sve odražava kroz razjašnjavanje astroloških poravnanja, koja zahtevaju da se svi priklonimo sopstvenom ritmu.