Horoskop za 2019-u godinu

2019: Naporan rad će se dosta isplatiti!

Sa udobne pozicije u svom znaku Jarca, Saturn će rukovoditi ovom godinom. On će vas pogurati da postignete ono što želite ove godine i pomoći će vam da ostanete fokusirani na nova dostignuća i uspeh. Postavite sebi ciljeve. Pratite svoj plan. Pred vama će biti izazov kome ćete morati u potpunosti da se posvetite. Da li ste spremni na to?

Mars će vam pomoći da stignete tamo gde ste se uputili - i to brzo. Pošto će Mars započeti ovu godinu u znaku ambicioznog Ovna, moći ćete da precrtate par stavki sa svog spiska već u januaru. Takmičarski duh Marsa u znaku Ovna pružiće vam prijatan osećaj ostvarenosti na samom početku godine.

Ova kosmička godina ne može biti potpuna bez tri negativna retrogradna perioda Merkura, pa budite na oprezu u martu, julu i novembru. Sva tri ciklusa započeće u vodenim znakovima, pa će problemi sa osećanjima biti u samom fokusu. Najbolji način da prevaziđete poteškoće za vreme retrogradnih ciklusa je da slušate svoju intuiciju.

Pluton će takođe posetiti znak Jarca ove godine. On će ući u svoju retrogradnu fazu krajem aprila, a iz nje će izaći početkom oktobra. Ovaj aspekt će vas podstaći da budete temeljni u svemu čime se budete bavili, ulivajući vam nadu da je sve dostižno ukoliko se dovoljno potrudite.

Vatrenim znakovima (Ovan, Lav i Strelac) glavni pokretač je uzbuđenje, koga će ove godine biti na pretek. Jupiter će početkom decembra biti u znaku Strelca, pa ćete moći da uživate u prijatnom spoju zabave i avanture. Putujte kad god vam se ukaže prilika. Venera neće ulaziti u retrogradne periode ove godine, pa će vaše raspoloženje biti strastveno i agresivno kada bude provodila vreme u vatrenim znakovima (u znaku Ovna krajem aprila, Lava krajem jula i Strelca početkom novembra). U prevodu- vašem ljubavnom životu neće nedostajati uzbuđenja!

Zemljani znakovi (Bik, Devica i Jarac) koriste logiku više od drugih znakova, pa ćete biti srećni Saturnovom pozicijom u znaku Jarca. Saturnova retrogradna faza će trajati od kraja aprila do sredine septembra, usporavajući vaš napredak. Jupiter će se takođe naći u znaku Jarca početkom decembra, povećavajući vašu potrebu za sticanjem novih znanja. Studiranje, izučavanje i čitanje će vam pomoći da se podignete na viši nivo.

Vazdušni znakovi (Blizanci, Vaga i Vodolija) će osetiti tranziciju sporog Urana iz vatrenog Ovna u mirnijeg Bika početkom marta. Ova pomešana energija (Uran voli da eksperimentiše, dok se Bik drži tradicionalnih puteva) može negativno uticati na vaš napredak. Venera će se naći u znaku Blizanaca početkom juna, pružajući vam odlične prilike za sticanje novca. Budite praktični, nemojte da se kolebate i uvek imajte svoj cilj ispred sebe.

Velike novosti za vodene znakove (Rak, Škorpija i Ribe) su to da je ova godina puna Merkurovih retrogradnih faza koji će se odvijati baš u njihovim znakovima (martovska u znaku Ribe, julska u znaku Raka i novembarska u znaku Škorpije). Kada vaši planovi počnu da stagniraju, okrenite se svojoj intuiciji da bi ste ih ponovo pokrenuli. Neptun će biti u znaku Ribe za vreme svoje retrogradne faze koja će trajati od kraja juna do kraja novembra, pa će vaše sanjarenje biti prekinuto u ovom periodu. Ukoliko ste živeli u nekoj iluziji, buđenje može biti prilično grubo. Čim budete prihvatili glas razuma, vratićete se na pravi put.

Za detaljnja objašnjenja, pročitajte vaš lični horoskop za 2019. godinu.