Horoskop za 2020-u godinu

Ove godine Saturn vodi glavnu reč iz svoje ugodne pozicije u jarcu.

Fokusiran na uspeh i postizanje ciljeva, on će vas podsticati da idete prema cilju. Vi odredite svoje ciljeve. Pratite plan. Saturn će vas izazvati da date sve od sebe kako biste to i ostvarili, da li ste dorasli tome?

Moćni Mars pomoći će vam da stignete tamo gde želite - brzo. Pošto Mars svoje putovanje započinje u ovnu, vrlo brzo (već krajem januara) ćete neke stvari sa svoje liste moći da precrtate.

Ne možemo a da ne spomenemo tri retrogradna perioda Merkura - očekujte ih u martu, julu i novembru.

Sve ovo dešava se u vodenim znacima, tako da možete da očekujete borbu sa osećanjima. Kako biste što lakše prošli kroz ove periode, pratite svoju intuiciju.

Mali, ali ne manje važan Pluton posećuje vrednog jarca ove godine. Postaće retrogradan između kraja aprila i ranog oktobra. Ovo će vam doneti uverenje da ako nešto želite dovoljno jako, to će se i ostvariti.

Vatrene znake (Ovan, Lav i Strelac) vodi uzbuđenje i tako će biti i ove godine. Sa Jupiterom u strelcu, vatreni znaci uživaće u kombinaciji zabave i avanture. Putujte i učite o novim kulturama koliko god možete. Boginja ljubavi, Venera, neće biti retrogradna ove godine tako da uzbuđenja u ljubavnom životu neće manjkati.

Zemljani znakovi (Bik, Devica i Jarac) koriste logiku više nego drugi znaci tako da će im odgovarati Saturn u prizemnom, racionalnom jarcu.

Saturn će biti retrogradan od kraja aprila do sredine septembra dovodi do usporavanja i utiče na vaš uspeh. Ne brinite, to je privremeno. Jupiter u decembru ulazi u jarca i podstiče vašu želju za učenjem.

Vazdušni znakovi (Blizanci, Vaga i Vodolija) ove godine imaće iskustva sa sporim Uranom koji ulazi u takođe nešto sporijeg bika. Ovo će u nekom momentu usporiti vaš rast i razvoj ove godine. Venera (fokusirana na novac) prelazi u blizanca početkom juna i samim tim stvara nove mogućnosti za zaradu. Budite praktični, nemojte se zanositi.

Velike novosti za vodene znakove (Rak, Škorpija i Ribe) e da će ove godine ugostiti retrogradne cikluse Merkura ( mart u ribama, jul u raku i novembar u škorpiji). Kada vam neke stvari postanu “zapetljane” ove godine iskoristite svoju intuiciju da ih razmrsite.

Neptun će biti retrogradan u ribama od kasnog juna do kasnog novembra tako da ćete možda morati da se iz sveta sanjarenja vratite u realnost.