Zmija - Godišnji Kineski horoskop

Zmija

2019

Godina Svinje - uopšteno

Nasmejte se, udahnite i koračajte polako. Ova tri saveta mogu poboljšati vašu sreću tokom godine Svinje, koja počinje 5. februara 2019. godine, a završava se 24. januara 2020. godine. Kažu da Svinja može da pripitomi Zmiju, ali samo dok Zmija do dozvoljava.

Ipak, postoje stvari koje bi trebalo da dozvolite, poput kontrolisanja svojih impulsa. Pružite sebi vreme da donesete važne odluke, pošto je rezultatima suđeno da dugo traju. Vaš znak je jedan od analitičkijih znakova kineskog Zodijaka, što treba da iskoristite. Neka vam bude prijatnije dok budete slušali svoju intuiciju, koja će vam pružiti bolji, strateški pogled na stvari.

Čuvajte se promena! Lako je nadati se da će svet ostati ovakav kakav je. Pomračenje Sunca u znaku Jarca 26. decembra govori vam da je život postao previše predvidljiv. To može biti pozitivna stvar, ali na pragu nove stvari, budite kompetitivniji i uverljiviji. Trudite se više nego pre.

Zmija će se probuditi u proleće, opuštena i spremna da postigne velike stvari. Znaćete kako da iskoristite vrhunac leta da usvojite vitalnost Sunca. Ovo je vreme kada imate svoje oko na blagu u vidu novih stvari. Jesen će pojačati vašu harizmu i sposobnost da inspirišete druge. Zima je pripremu vašeg sledećeg napada u narednoj godini Pacova.

Ljubav:

U godini koja stvarno nije vaša najbolja, zemljani element nudi posebne prilike da obogatite svoju predanost vašim najbližima. Ovo je takođe prilika da povratite izgubljenu ravnotežu.

Zmije i Svinje su zaštitnici, velika podrška porodici i uvek iskreni kada je u pitanju briga o njihovom domu. Mirno mesto je ono gde postoji praštanje. Zašto bi ste dozvolili da se nesporazumi nastavljaju kada ih možete završiti i otkloniti tenziju? Ništa vas neće ohrabriti više nego pomračenje Sunca u znaku Raka 2. jula. Iskoristite narednih 30 dana posle ovog događaja najbolje što možete.

Vaši voljeni upijaju tišinu Svinje, pa će možda biti manje komunikativni tokom godine. Držite linije komunikacije otvorenim. Nemojte potiskivati stvari u martu i oktobru, iako vam to možda bude delovalo kao najprirodniji potez.

Potraga za ljubavi neće biti laka za Zmije u godini Svinje. Ljubav nije nemoguća, ali moraćete da budete izuzetno društveni. Ljudi vam moraju biti blizu da bi ste mogli da ih šarmirate onako kako samo vi umete. Sudbina u vidu srodne duše vas može zadesiti u aprilu. Maj je mesec kada se Zmije osećaju opušteno i spontano, što predstavlja odličan nastavak ljubavi koja je počela da cveta u aprilu. Septembar će biti pun neočekivanih uzbuđenja.

Porodica i prijatelji:

Ne povezujemo uvek Zmije sa društvenim ponašanjem, ali one se gnezde i provode dosta vremena zajedno. Društveno, ove osobine su više porodično-orijentisane, a „svi smo mi porodica“ stav će doneti prijatnost i osećaj sigurnosti u mesecima koji su ispred vas.

U 2019. godini, možete se radovati ponovnom dolasku starih prijatelja i obnavljanju starih prijateljstava. Krajem ovog dvanaestogodišnjeg ciklusa, prirodno je da uzgajate prijateljstva koja će vremenom procvetati, da čuvate stara prijateljstva, kao i da istrebite „prijateljstva“ koja se vraćaju iznova poput korova.

Društvenost ne mora da podrazumeva ekstravagantne žurke. Vi ste popularna osoba na umetničkim i kulturnim događajima. Možete se upustiti u sticanje novih znanja koja će vas pripremiti za sve što vam život sprema u godini Pacova koja je pred vama.

Društveno ćete zasijati. Druge Zmije, Bivoli i Petlovi će biti vaši najbolji prijatelji, naročito u septembru i januaru. Majmuni neće imati najbolju godinu, pa možete udružiti snage sa njima u avgustu. Uživaćete u samoći tokom novembra, meseca Svinje, kada ćete se družiti isključivosa knjigama i televizorom.

Karijera:

Svinja će ugasiti vašu vatru, ali nikada neće u potpunosti ugasiti svaki žar. Još uvek ćete biti kreativna sila. Prirodna sposobnost Svinje za strateško planiranje pozitivno će uticati na vaše talente, što je odlično. Aktivno ćete stvarati, a marljiva i perfekcionistička Svinja će učiniti da se vaš trud isplati. Ukoliko je vaš plan izvodljiv i realan, dobro ćete se zabaviti dok ga budete ostvarivali.

Jupiter u znaku Strelca i Neptun u znaku Ribe će biti pod uglom od 120 stepeni 21. septembra, predstavljajući početak izuzetno dinamičnog desetodnevnog perioda. Suprotno mišljenju o tome kako je ovaj aspekt negativan, on će vas u stvari inspirisati, pošto nema većeg izvora dobrih ideja i planova od Jupitera i Neptuna. Ovo je period kada treba da učvrstite svoju poziciju. Planete će vam pružiti prilike koje ćete moći da ugrabite i iskoristite pre kraja 2019. godine.

Zmije će se slagati sa Bivolima i Petlovima, sa kojima formiraju trio vizionara. Organizujte zajedničke sastanke u januaru i decembru. Pozovite i Pacova da vam se pridruži u planiranju pri završetku godine.

Novac:

Iako su vaši uobičajeni prihodi stabilni, imaćete mogućnosti da ih jednokratno povećate u određenim delovima godine. To se može odnositi na specijalne projekte koje ste završili ili na prodaje koje ste uspeli da ostvarite. Generalno, imaćete sreće kada je novac u pitanju, što u ovom slučaju može da znači da ćete uspeti da dobijete bolju ponudu za projekat na kome radite ili bolju cenu za robu koju prodajete.

Finansijski, Svinja će akcentovati vašu promišljenost, koja će se zasnivati na mirnijem i objektivnijem pogledu na vaše prihode. Zemljani element pružiće vam uravnoteženost tokom cele godine, dok vas, sa negativne strane, Svinjina ljubav prema luksuzu može naterati da povećate dug na svom bankovnom računu. Oduprite se iskušenju i potrudite se da stojite sa obe noge čvrsto na zemlji.