Zmaj - Godišnji Kineski horoskop

Zmaj

2021

Godina Bivola - uopšteno

Generalno, na život i sreću Zmajeva vrlo malo utiče to koji je član zodijaka trenutno “glavni”. To je bar priča koju volite da pričate sebi. Iako je metalna godina Pacova dozvolila da nas podsetite na svoju važnost, čak ćete i vi morati da se borite sa ograničenjima, koja ove godine postavlja metalni Bivo.

Istina je da je godina Pacova je za vas verovatno bila veoma haotična i zauzeta. Ako ste uspeli da obezbedite svoje pouzdane puteve uticaja, godina metalnog Bivola možda vam neće doneti toliku promenu. U stvari, što ste više spremni da reinvestirate i posvetite se datom smeru, to će vaš uspeh i uticaj biti veći.

Međutim, ništa ne smete raditi napola. Da biste učvrstili svoje nasleđe, morate biti temeljni. Upravo u ovom trenutku biste mogli naići na prepreke. Svestrani ste, te zadržavanje vaše stalne pažnje na bilo kojoj temi može biti izazov. Obično vam to i nije potrebno. Većinu vaših poduhvata možete izvesti poprilični dobro čak i uz trećinu svoje koncentracije - ali ne i ove godine.

Bivo je ozbiljan, stoga nećete moći da uzmete svoju efikasnost zdravo za gotovo. Dalje, s metalnom prirodom Bivola ove godine, moraćete da pokažete svoj rad na delu - a ne samo da rešite problem, što je vrsta teških očekivanja koja vam obično nisu prijatna. Ova godina zavisiće od vaše discipline i posvećenosti rutini.

Ljubav:

Za one Zmajeve koji su slobodni u godini metalnog Bivola, možda biste bili zadovoljni da tako i ostane. Priroda Bivola usredsređena na obaveze može biti u suprotnosti sa vašim osećajem nezavisnost, a pritisak udvaranja može vas opterećivati. Nije da niste upoznati sa grandioznim i formalnim udvaranjima, ali uglavnom biste radije da vezu ne započinjete pod tako važnim i ozbiljnim okolnostima. To što morate odmah da upravljate očekivanjima u vezi vas odbija. Osoba mora biti poprilično posebna da biste vi želeli da upoznate njene roditelje već posle par sastanaka.

S druge strane, nikada niste ni bili previše za površne stvari. Ukoliko vaši apetiti sazrevaju i spremni ste da napravite prostor za posvećeno partnerstvo, metalna godina Bivola mogla bi biti dobro vreme za to. To bi izgledalo više poput „dogovora“, jednostavno zato što vam, u metalnoj godini Bivola, ljubav nije toliko prioritet, koliko kompatibilnost po pitanju načina života. Slični pogledi na svet su neophodni i o ulogama ne treba pretpostavljati, već raspravljati.

. Ostali Zmajevi i Zmije mogu se povezati na ovu temu sa vama, dok će Svinje i Pacovi biti zadovoljni i dovoljno samouvereni da prepuste vama da preuzmete dominantnu ulogu. Budite otvoreni i stavite sve karte na sto, ali takođe budite spremni da iza toga i stojite.

Za one Zmajeve koji su se već obavezali nekome, veze se produbljuju kroz zajednička iskušenja, ali to nije razlog da jedno drugo uzimate zdravo za gotovo. Povetite se svojoj vezi kroz svakodnevna razmatranja i povremeni boravak kod kuće

Porodica i prijatelji:

Zmajevi se obično ne okupljaju sa drugima bez jasnog razloga. U godini metalnog Bivola malo je toga što će ublažiti ovaj pristup. Zmajevi se zadovoljavaju usamljenošću, te će ova godina vama možda ličiti na vibraciju „samo posao, ništa zabava“. U stvari, glavni izvor vašeg društvenog života može biti povezan sa vašom sposobnošću da pružite podršku drugima u nevolji. Kao Zmaj, obično ste na više načina uvek korak ispred. To se odnosi na trendove, ali i na poteškoće iz stvarnog sveta.

Zmaj je jedini član kineskog zodijaka koji može da leti, tako da ste jedinstveno kvalifikovani da predstavite širu sliku stvari. Za one koji su zaglavljeni u obrascima krute kratkovidosti i nisu u stanju da sagledaju stvari iz šire perspektive, mnogima će trebati kontekst i obratiće se vama za pomoć, pod intenzivnim pritiskom metalnog Bivola

Ovo će biti naročito tačno krajem proleća i početkom leta, a zatim ponovo na jesen. Ipak, najteži deo ovog procesa mogao bi biti prepoznati da će oni koji vam dođu čuti samo ono što žele da čuju. Ukoliko se budete morali stalno ponavljati, to će vam delovati kao dosadan posao. Posvetite se tome što ćete biti od koristi onima u vašoj društvenoj sferi, umesto da budete vezani za ishod. Pored toga, uvek postoji neko zadovoljstvo u tome ako nekome možete da kažete: „Rekao/la sam ti.“ Ukoliko se umorite od toga, slobodno nestanite. Taj trik za vas nikada ne izlazi iz mode.

Karijera:

Godina metalnog Bivola pozvaće nas sve tako da damo prednost vrlinama napornog rada. U ovoj atmosferi, vaša sposobnost manifestacije će biti znatno poboljšana. Zmajeva izdržljivost je bez premca i tokom godine Bivola, vaša kičma će biti jaka. U vezi toga, treba vas upozoriti da vam se dostupne vrste i opseg posla ove godine mogu činiti donekle uskim.

Uvek radite sa širokom vizijom mogućnosti u bilo kojoj oblasti u kojoj poslujete, ali u ovoj godini metalnog Bivola, inovacija više nema. Sveže ideje i novi događaji doneće malo akcije, jer Bivoli vole da se usredsrede na ono što uza sebe ima dugogodišnji zamah. Ovo bi vam moglo biti dosadno. Ipak, najbolje je ne odstupati. Dovedite u red svoju dosadu i impulsivne tendencije ili ćete možda osetiti oštre rogove metalnog Bivola, koji će vas gurnuti nazad na pravi put! Ovo ne mora da predstavlja veliki problem, jer volite da doprinosite nečemu većem od sebe. Sa odgovarajućim fokusom ove godine, možete formulisati osećaj sopstvenog nasleđa.

. Razmišljajte retrospektivno. Tačku vašeg napretka pronaćićete u prošlosti. Vratite se, oživite i dovršite stare projekte ili ideje. Započnite samo ono što znate da možete završiti.

Sa metalom kao istaknutim elementom ove godine, možete pružiti jedinstveni pristup sintezom više različitih ideja ili pravaca, pod jednom zajedničkom temom. Iskoristite treći i četvrti mesec da povučete sve niti svog života u smisleno klupko.

Novac:

Možda ste nešto novca gomilali u metalnoj godini Pacova, ali Zmajevi uglavnom nisu veliki štedljivci. Volite da vaši resursi budu u igri. Međutim, ove godine, da biste održali ili povećali svoja finansijska sredstva, metalni Bivo nameće mnogo konzervativniji pristup. Resursi će vam najbolje odgovarati ove godine kada ne žurite da ih trošite ili pravite.

Postepeno se penjite po merdevinama, da biste mogli nastaviti da tražite konstantne nagrade za dragocen posao koji radite ove godine. Međutim, sa vašim širokim objektivom, vaš odnos prema bogatstvu ove godine može ići dalje od obezbeđivanja solidnog povrata ulaganja. Vreme i pažnja su resursi koji su vam dragoceniji od novca.

Ovo je godina da vaš novac radi umesto vas, umesto da vi radite za novac. Vaša motivacija izazvana željom da sačuvate svoje vreme i pažnju ono je što vam daje prednost u godini Bivola. Potrošiti svu svoju energiju da biste zadržali gomilu novca, gore je nego biti slobodan i nemati ga uopšte. Dakle, vreme je da povratite svoje prave vrednosti i pronađete ravnotežu.

Koristite svoju jedinstvenu perspektivu za holistički pristup upravljanju. Sistemski gledano, u godini metalnog Bivola biće vam vrlo očigledno gde su vaši resursi i kako oni funkcionišu. Preuzmite inicijativu ka u prioritetima zdravog razuma. Mislite dalje od sopstvene dobrobiti i mudro ulažite u ljude.