Petao - Godišnji Kineski horoskop

Petao

2019

Godina Svinje - uopšteno

Nasmejte se, udahnite i koračajte polako. Kineska godina Svinje počinje 5. februara 2019. godine i završava se 24. januara 2020. godine. Proteklih dvanaest godina su sa sobom donele promenu i sazrevanje, kao što uvek i donose. Ukoliko niste priveli neka poglavlja kraju, potrudite se da ih završite pre početka novog ciklusa.

Svaka kineska godina počinje u znaku Vodolije, koja pronicljivo gleda u budućnost i oseća šta možda sledi. Vaše razmišljanje će ove godine biti kreativno i smelo. Uživaćete u svojim neobičnim i netradicionalnim idejama o kojima ćete razmišljati svakog dana. Petlovi, Bivoli i Zmije pripadaju kineskom triju vizionara i intelektualaca.

Koračajte polako. Ovom godinom vlada pasivna energija, za razliku od one koja obično odlikuje Petla. Imajte na umu da pasivno ne znači slabo- snaga leži u vašoj sposobnosti da preusmerite sve energije u svoj cilj. Uvek ulažete trud koji inspiriše druge. Nikada nećete izgubiti svoj duh.

Zašto bi ste propustili priliku koju vam sudbina pruža? Sudbina će vas zvati 4. februara 2019. godine. Da li ćete se javiti? Osmehnite se i duboko udahnite.

Ljubav:

Zemljani element stvoriće ljubavnu atmosferu! Slatka i naivna Svinja najavljuje nežne i tople momente u vašoj ljubavnoj vezi. Sve što vam je potrebno je odvajanje vremena za važne ljude u vašem životu.

Ovo je važno za uporne Petlove koji su orijentisani ka svojoj karijeri i kojima je teško da napuste svoje radno mesto, ostave svoje probleme iza sebe i jednostavno budu sa onima koje vole. Dešava se to da ste sa njima, ali niste tu. Oni stiču utisak da jedva čekate da pobegnete i da se vratite na posao. Ovo ukazuje na to da vam je potrebna bolja ravnoteža između ova dva aspekta vašeg života.

Kada su u pitanju zaljubljeni Petlovi, oni moraju da posvete više vremena izgradnji bliskih veza, kao i poslovnih saveza koji će im pomoći da popnu karijeru na viši nivo. Bićete tamo gde želite da budete, zajedno sa drugim ljudima koji imaju iste ciljeve kao vi. Bivo je najbolji izbor za novog partnera u januaru. Zmije i Majmuni će vas ostaviti bez daha i odvojiće vaš um od rutine i monotonije.

Porodica i prijatelji:

Druženje će biti tiše nego prošle godine, sa manje okupljanja i u manjim grupama. Ekskluzivne grupe prijatelja ponekada mogu izgledati ograničavajuće, naročito kada primećujete ljude spolja koji izgledaju interesantnije nego članovi društva oko koga ste okupljeni. U tekućoj godini, potrudite se da uživate u najboljim osobinama oba sveta! Ključ je u slobodi i dinamici.

Svinja će takođe staviti akcenat na sigurnost, pouzdanost i posvećenost. Sve tri stvari su prilično ozbiljne kada o njima razmišljate u smislu reči „društveno.“ Društveno, ipak, znači deljeno. Ovo nas dovodi do promenjivih prijateljstava na kraju dvanaestogodišnjeg ciklusa kineskog Zodijaka. Ljudi se prirodno menjaju na svakih desetak godina. Zato morate obratiti pažnju na one koji nisu sazreli. Ovo je vaša prilika da u svoje društvo dodate ljude koji vas inspirišu. Razmislite još jednom o prijateljima i prijateljstvima koja su previše zahtevna.

Pun Mesec u znaku Device 19. februara biće veći i svetliji od običnog. Zaustavite se i obratite pažnju na kvalitet svih vaših veza, pošto vas one održavaju, pružaju prednosti i pomažu vam da pronađete svoj put. Najviše koristi ćete imati od poznanika i prijatelja koji su uvek tu onda kada vam je potrebna pomoć, kao i kada se sve odvija u najboljem redu.

Naporni period zahteva odmor, a Petlovi takođe moraju da se opuste s vremena na vreme. Postoji dosta toga što možete da uradite dok se opuštate, uključujući i grupne aktivnosti. Pridružite se nekom klubu ili osnujte sopstveni klup ljubitelja opuštanja i meditacije!

Karijera:

Budite inspirisani! Ova godina je prekretnica koja vam može povratiti energiju i doneti vam uspeh ukoliko dozvolite Svinji da se umeša i preuzme kontrolu. Ovo neće biti prijatno ni jednom Petlu. Reč „kontrola“ pripada vama. Vi JESTE kontrola.

Omekšavanje i popuštanje će vam pomoći da započnete godinu na izuzetno pozitivan način. Naročito budite aktivni za vreme pomračenja Meseca 16. jula i pomračenju Sunca 26. decembra, oba u znaku Jarca. Ovo su trenuci kada će vam univerzum poslati važne poruke. Možda ćete dobiti instrukcije za to kako da dođete do nečega što želite na nekonvecionalan način. Jasni odgovori su: 1. Ranije niste grešili. Ovi načini su funkcionisali jedno vreme. 2. Vremena su se promenila, kao i vi.

Izazovi? Iako će možda biti manje konflikata u godini Svinje, oni će biti samo uvertira za eskalaciju naredne godine. Iskoristite ovu informaciju kako bi ste prikupili što više podataka o dešavanjima oko vas i kako bi ste mogli da zauzmete najbolji mogući položaj za predstojeći obračun. Budite odlučni i promišljeni!

Ovo nije najbolja godina za traženje novog posla, ali ukoliko morate, najbolje bi bilo da to uradite u januaru, maju ili avgustu.

Novac:

Dosta pozitivne energije okružuje novčana pitanja ove godine, a taj trend će se nastaviti i u narednih par godina. Još uvek ćete aktivno štedeti, ali novac će aktivno dolaziti sa svih strana, računi i dugovi će biti otplaćivani, a imaćete i prilike da se častite s vremena na vreme. Kako novac bude pristizao, biće pametno da deo novca odvojite za penzioni fond, kao i za zabavu.

Energija oko vaših investicija pokazuje znakove rasta, kao i oko oblasti vezanih za nekretnine. Ipak, možda je najbolje preskočiti finansijsko tržište ove godine, pošto će cene biti izuzetno nepovoljne. Slušanje takozvanih eksperata neće vam pomoći da donesete bolje odluke ili pronađete skrivena blaga.

U kineskoj astrologiji, Svinja predstavlja veoma povoljni novčani aspekt koga treba da dočekate raširenih ruku. Petao će imati priliku da povrati gubitak iz prethodnih godina, ali neće biti uspešan u tome ukoliko ne bude promišljen. Budite pažljivi pri investiranju novca. Pažljivo pročitajte svaki ugovor.