Koza - Godišnji Kineski horoskop

Koza

2019

Godina Svinje - uopšteno

Osmehnite se, udahnite i polako koračajte. Ovo će biti izuzetno uspešna godina za vas, pošto ćete biti u svom elementu, upijajući energiju Svinje kojom odiše 2019. godina.

Novi Mesec u znaku Vodolije 4. februara donosi obećanja o budućim uspesima. Koze vole da gledaju kako stvari rastu, pa ćete uživati dok budete sejali buduće ideje, planove, snove i nade. Strpljivo ćete brinuti o njima i bićete spremni da dočekate njihovo razviće i procvat.

U prvoj polovini godine, steći ćete stabilnost, koja će nastaviti da se razvija krajem proleća. Kada je reč o podršci, mart, mesec Zeca, je idealan period. Koza, Zec i Svinja su trio zasnovan na podršci, kreativnosti, intuiciji i iskrenosti. Septembar, mesec Petla, doneće vam unutrašnji nemir. Decembar i januar nisu povoljni za donošenje bilo kakvih promena.

Ova godina takođe označava kraj dvanaestogodišnjeg ciklusa. Ovo je dobra prilika da uspešno započnete sledeću godinu, a sa time i naredni ciklus od 12 godina. Zapamtite- pozitivno razmišljanje je ključ uspeha!

Ljubav:

Koze i Svinje znaju kako da dopru do svačijeg srca, pa ćete ove godine moći da se posvetite svom partneru baš na način na koji on to želi. Ne uzimate svoju vezu zdravo-za-gotovo, već svakodnevno obraćate pažnju na potrebe vašeg partnera.

Glavni ljubavni problem ove godine zasnivaće se na tome da samo jedna osoba ne čini vezu. Iako će ovo biti uspešna godina za vas, možda neće biti za vašeg partnera. Vrlo je verovatno da će vaš partner prikupljati svu negativnu energiju, poput emotivnog sunđera. Nažalost, previše puta ćete čuti reči „Ne želim da pričam o tome.“ Dobre vesti su to da ćete vi znati kako da povratite bliskost, zbog čega će vas još više ceniti.

Ukoliko ste u potrazi za partnerom, primetićete da potraga neće biti naročito dinamična. Najbolji pristup je da se osigurate da delite međusobna osećanja i da ste na istim talasnim dužinama, što može biti spor proces. Dajte svojoj vezi vremena da procveta. Vezu ćete najlakše ostvariti sa drugom Kozom, Konjem ili Zecom, a najbolji period za nova poznanstva je jun. Pronađite motivaciju i budite društveni za vreme jeseni- neko vas čeka.

Porodica i prijatelji:

Koze uvek imaju haotičan raspored, ali ove godine će doći do promene koja će doneti više vremena za odmor i druženje. Tempo će biti sporiji, a okupljanja će biti prijatnija.

Ukoliko želite da budete sa srodnim dušama, sa ljudima koji uživaju u istim aktivnostima kao vi, lako ćete ih pronaći. Nemojte se uključivati u timski sport koji ne volite, već se pridružite umetničkoj, muzičkoj ili književnoj sekciji ili klubu. Najvažnije je da se osećate prijatno sa onim što radite, za šta će se postarati Svinja.

Možda ćete oformiti jaku kolegijalnu mrežu, najverovatnije krajem godine. Opet, možete se pridružiti nekom profesionalnom kursu ukoliko želite da upoznate nove ljude, ili ukoliko želite da bolje upoznate stare kolege.

Volontirajte. Koze su uvek tu za druge, a ova godina je naročito dobra za saosećajnost. Uran će biti u znaku Bika 6. marta, što će motivisati mnoge da vam se pridruže u vašoj humanitarnoj akciji. Bik je pozitivan znak kada je novac u pitanju, a dobrotvornim organizacijama je uvek potreban neko ko vešto barata sa finansijama!

Karijera:

Zadovoljstvo je zagarantovano, naročito u drugoj polovini godine. Vaša kreativnost, ideje i popularnost među kolegama će vas dobro služiti u 2019. godini. Uspećete da prodate čak i lošu ideju!

Svinja ove godine simbolizuje saradnju, a moto 2019. godine je „pridruži se ili ćeš zaostajati!“ Dokazivanje odanosti takođe ima duboko značenje. Moraćete da postanete agresivniji, naročito u periodu od maja do juna. Ova dva meseca su takođe idealna za uzimanje odmora, pošto će period od jula do oktobra biti naročito zahtevan. Septembar je posvećen komunikaciji, a malo hvaljenja takođe nije na odmet!

Imajte na umu da naredne dve godine neće biti povoljne za Koze koliko je povoljna godina Svinje, pa je najbolje da sada ostvarite što više napretka možete. Ukoliko ste u potrazi za novim poslom, ovo je godina kada ćete ga naći. Sreća je na vašoj strani.

Novac:

Finansijski, akcenat na zemljanom elementu znači opipljive rezultate kada su u pitanju investicije. Budite na oprezu pri sklapanju ugovora i potrudite se da izbegavate tuđe savete kada su u pitanju vaše finansije.

Kao i prošle godine, imaćete prilike da poboljšate stanje svojih finansija i u godini Svinje. Jul i avgust su naročito pozitivni kada se govori o novim primanjima, kao i neočekivanim poklonima. Razvrstajte sve stvari od kojih više nemate koristi i pokušajte da ih prodate, a u suprotnom ih poklonite drugima kojima su potrebne.

Investicije koje ste uložili u svoju edukaciju će se isplatiti ove godine. Ovo može biti od velike koristi u pronalaženju novog posla, ili čak u vođenju sopstvenog kursa. Veštine koje budete stekli moći ćete da pretvorite u glavni izvor vaših prihoda u bliskoj budućnosti.