Bikovi - Godišnji Horoskop

Bik

2019

Venera neće ulaziti u retrogradne periode u 2019. godini, ali da li to znači da će pred vama biti samo mirna pučina? To najverovatnije neće biti slučaj, ali sigurno ćete moći da se odmorite od neprijatnosti u ljubavnom životu i finansijskim pitanjima kojima Venera rukovodi. Možete se radovati preklapanju Venere i Jupitera u znaku Strelca krajem januara, najviše zbog umirujuće energije koju ovaj aspekt donosi. Sada će sve izgledati lakše i prijatnije.

Četvoromesečni retrogradni ciklus Jupitera koji počinje od aprila, pomoći će vam da pronađete vreme za razmišljanje i osvrt na vašu duhovnost. Suočavanje sa vašim negativnim osobinama i navikama nije lako, ali mogućnost sazrevanja je velika.

Novi Mesec u vašem znaku početkom maja će vam pomoći da započnete nove projekte i osnujete nova prijateljstva, ukoliko budete znali da iskoristite moćni potencijal ovog aspekta. Sve što budete započeli sada biće uspešno ukoliko budete ispratili svaki projekat do samog kraja. Podela obaveza je uvek mogućnost, ali samo vi posedujete finesu za sitne detalje koje želite da doterate.

Uran će se naći u vašem zemljanom znaku početkom Marta i započeti svoju retrogradnu fazu u avgustu. Ovo nije najlakše sparivanje, pošto Uran voli da preuzima vođstvo, dok vi želite da očuvate stvari po starom. Da li možete da dođete do kompromisa? Da, ali moraćete da imate otvoreniji um nego obično. Jupiterov retrogradni ciklus podstaćiće vas na introspekciju, pa ćete imati priliku da preusmerite energiju ka unutra.